Kytäjällä luonto on kaikkialla

Kytäjää ympäröi ainutlaatuinen ja koskematon suomalainen luonto laajoine metsä- ja suoalueineen. Metsät, järvet, lammet, purot ja kalliot muodostavat luontoalueen, joka on moninaisuudessaan vailla vertaa.

Ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun, retkeilyyn ja liikkumiseen. Kytäjä-Usmin retkeilyalueella voit vaellella komeiden kalliosaarekkeiden välissä, tutustua vanhoihin mielenkiintoisiin graniittilouhoksiin, pulahtaa uimaan puhtaisiin vesiin, keittää nuotiokahvit ja nukkua yön yli vaikkapa laavulla huuhkajan huhuilua kuunnellen.

Syksyisin Kytäjä-Usmin-metsäaluekokonaisuus tarjoaa upeat puitteet marjastukseen ja sienestykseen. Talvisin kaunis ja rauhallinen alue laajoine latuverkostoineen on erittäin suosittu laturetkeilykohde. Alueelta löytyy noin 40 kilometriä merkittyjä ulkoilu- ja retkeilyreittejä, ja esimerkiksi alueella kulkeva 18 kilometriä pitkä Seitsemän veljeksen reitti tarjoaa unohtumattoman retkielämyksen.

Kytäjän upeat kalliot, kuten 25-metrinen Jaanankallio, ovat kiipeilijöiden suosiossa. Melojille taas Suolijärvi, Kytäjärvi ja Kytäjoki tarjoavat elämyksiä ja haasteita, joihin voi tarttua vaikka alueelta vuokrattavien inkkarikanoottien kyydistä.

Tutustu Kytäjä-Usmin ulkoilualueeseen  Hyvinkään kaupungin toteuttamasta kartasta.