Kytäjän alue tarjoaa tekemistä kaikille

Kytäjä on ainutlaatuinen asuinalue ja lomakohde Uudellamaalla, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Henkeäsalpaavan luonnon ja upeiden golfkenttien lisäksi lähiseudulla on paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia ratsastuksesta lasketteluun – ja tietenkin maailmanluokan golfiin. Tutustu alueen monipuolisiin mahdollisuuksiin ja valitse majoittumispaikkasi laadukkaista huviloista.

Kytäjän kala-apajat

Kauniin Kytäjärven rehevähkössä vesistössä viihtyvät hyvin niin ahvenet, hauet, kuhat kuin Kytäjän kalalaitokselta karanneet isot emolohet. Kytäjoen Vanhanmyllyn koski on varsinkin perhokalastajien mieleen, koska matalassa virrassa uivat kirjolohet ja harjukset ovat varteenotettavia vastuksia.Kytäjän kala-apajien tarjontaa täydentävät lähialueen useat järvet ja lammet sekä runsaskalainen Vantaanjoki.

 

Ratsain retkelle

Kytäjän läheisyydessä on monipuolinen tarjonta ratsastuksesta kiinnostuneille. Saatavana on esimerkiksi yksityistunteja, räätälöityjä ratsastuspaketteja, kursseja, valmennuksia tai vaikka lännenratsastusta. Tutustu alueen palveluihin alla olevista linkeistä.

Hyvinkään Urheiluratsastajat ry
Hyvinkään Ratsastajat ry
Hyvinkään Ratsastuskeskus
Jokirannan Ratsastuskoulu

 

Keräilykulttuuria antoisimmillaan

Loppukesäisin ja syksyisin Kytäjän alue tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet myös sienestykseen ja marjastukseen. 2266 hehtaarin suuruisen Kytäjä-Usmin ulkoilualueen kasvillisuus on monipuolista ja sen metsät erittäin anteliaita sienestys- ja marjastusmaastoja. Edustettuina ovat lähes kaikki perinteisimmät ja herkullisimmat metsäsieni- ja marjalajikkeet.

 

Rentoudu aalloissa

Vain 12 kilometrin päässä Kytäjältä sijaitsee Hyvinkään kaupungin ylläpitämä Sveitsin uimala, jossa on tarjolla monipuolisia palveluita ulkouimalasta vauvauintiin. Sveitsin uimala on monipuolinen ajanviettopaikka kaikenikäisille uimareille.

Uimalassa on muun muassa lämmin lastenallas , virkistys- ja terapia-allas sekä 25-metrinen allas hyppytelineineen. Lisäksi Sveitsistä löytyvät laadukkaat sauna- ja pukutilat sekä tilaussauna. Asiakkaiden käytössä on monenlaisia kuntoiluvälineitä.

Sveitsin uimala

Hiihto ja Laskettelu

Sveitsin hiihtokeskus pienen matkan päässä
Kytäjällä lähellä ovat talvisin myös lumiset rinteet ja henkeäsalpaavat hiihtomaisemat. Lähimpään hiihtokeskukseen, Hyvinkään Sveitsiin, on matkaa vain 12 kilometriä. Muutaman kymmenen kilometrin säteeltä löytyvät myös muut suuret hiihtokeskukset, joissa riittää talvisia aktiviteetteja.

Etäisyydet läheisiin hiihtokeskuksiin:

Sveitsin hiihtokeskus 12 km
Vihti Ski Center 41 km
Serena Ski 51 km
Solvalla – Swinghill 73 km

 

Metsästystä Svinhufvudin jalanjäljissä

Kytäjä oli aikoinaan merkkihenkilöiden metsästyspaikka, jossa kävivät hirvijahdissa muun muassa Svinhufvud ja Mannerheim. Ja mikäpä on alueella metsästellessä vieläkin – kartanon mailla sijaitsee Etelä-Suomen mittakaavassa harvinaisen suuri ja yhtenäinen metsäalue monipuolisine riistakantoineen. Historiallisessa ympäristössä järjestetään hirvi- ja valkohäntäpeurajahtien lisäksi myös kartanoperinteitä jatkavia fasaanijahteja. Kartanon mailla on oma fasaanikasvattamo, jossa haudotaan vuosittain 10 000 fasaaninpoikasta istutukseen.

Lisätietoja metsästyksestä Kytäjän alueella saa Kartanon Riistalta, joka on metsästystapahtumia järjestävä yritys ja toiminut Kytäjän kartanon mailla vuodesta 1999. Kartanon Riista huolehtii alueen riistakannoista ja metsästysjärjestelyistä.

www.kartanonriista.fi

 

Kytäjällä luonto on kaikkialla

Kytäjää ympäröi ainutlaatuinen ja koskematon suomalainen luonto laajoine metsä- ja suoalueineen. Metsät, järvet, lammet, purot ja kalliot muodostavat luontoalueen, joka on moninaisuudessaan vailla vertaa.

Ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun, retkeilyyn ja liikkumiseen. Kytäjä-Usmin retkeilyalueella voit vaellella komeiden kalliosaarekkeiden välissä, tutustua vanhoihin mielenkiintoisiin graniittilouhoksiin, pulahtaa uimaan puhtaisiin vesiin, keittää nuotiokahvit ja nukkua yön yli vaikkapa laavulla huuhkajan huhuilua kuunnellen.

Syksyisin Kytäjä-Usmin-metsäaluekokonaisuus tarjoaa upeat puitteet marjastukseen ja sienestykseen. Talvisin kaunis ja rauhallinen alue laajoine latuverkostoineen on erittäin suosittu laturetkeilykohde. Alueelta löytyy noin 40 kilometriä merkittyjä ulkoilu- ja retkeilyreittejä, ja esimerkiksi alueella kulkeva 18 kilometriä pitkä Seitsemän veljeksen reitti tarjoaa unohtumattoman retkielämyksen.

Kytäjän upeat kalliot, kuten 25-metrinen Jaanankallio, ovat kiipeilijöiden suosiossa. Melojille taas Suolijärvi, Kytäjärvi ja Kytäjoki tarjoavat elämyksiä ja haasteita, joihin voi tarttua vaikka alueelta vuokrattavien inkkarikanoottien kyydistä.

Tutustu Kytäjä-Usmin ulkoilualueeseen  Hyvinkään kaupungin toteuttamasta kartasta.

Kytäjän kartano

Kytäjällä on mielenkiintoinen ja värikäs historia, joka vilisee suomalaisia merkkihenkilöitä.

Lue lisää