Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Kytäjä on täydellinen vaihtoehto matkakohteeksi tai vaikka loppuelämän asuinpaikaksi, halusipa lomaltaan tai arjeltaan mitä tahansa. Kytäjän elävää kyläyhteisöä kehystävät upeat modernit majoituskohteet Uni Villat ja Villa Jerusalem, Suomen komein golfkenttä, ainutlaatuinen juhlatila Kartanon Talli sekä keväällä 2020 restauroitu, alun perin 1930-luvulla rakennettu rantasauna Huvitus.

Kytäjän seutu tarjoaa hienot mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja erilaisiin aktiviteetteihin.

Kytäjän seutu tarjoaa hienot mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja erilaisiin aktiviteetteihin. Kirkasvetinen Kytäjärvi, Suolijärvi ja Kytäjäjoki kestitsevät kalastajia, melojia ja uimareita, Kytäjä Golfin maailmanluokan kentät miltei pakottavat viheriölle ja alueen useat hevostallit usuttavat kokeilemaan ratsastusta. Lumisina talvina Kytäjän ympäristöön ajetaan hiihtolatuja, jotta kauniista ympäristöstä voi nauttia myös suksilla.

Kartanon Riistalla sen sijaan tiedetään, kuinka unohtumaton sorkkaeläin- tai lintujahti järjestyy, Wennborgin tilalla pääsee maistelemaan maukkaimpia paikallisesti kasvatettuja marjoja ja herneitä ja kauneimmat käsintehdyt kotiinviemiset voi hankkia Tuiasin keramiikkapajalta. Liikkujat ilahtuvat Sveitsi Rentin fatbikeista ja ohjatuista pyöräretkistä sekä Uudenmaan Erämatkojen lukuisista urheiluaktiviteeteista lumikenkäilystä melontaan ja patikointiin.

Myös Hyvinkään monipuoliset palvelut sisäaktiviteettipuistoista maauimaloihin ja kauppakeskuksiin löytyvät vain vartin matkan päästä Kytäjältä. Kauempaa saapuvat vierailijat voivat Kytäjän reissun yhteydessä piipahtaa kätevästi myös Helsingin keskustassa, jonne pääsee näppärästi junalla.

Tärkein Kytäjän aarre on kylää ympäröivä ainutlaatuinen, koskematon luonto kallioineen, soineen ja suojeltuine metsineen.

Tärkein Kytäjän aarre on kuitenkin kylää ympäröivä ainutlaatuinen, koskematon luonto. Kalliot, suot ja suojellut metsät kutsuvat ylellisten ja nautinnollisten harrastusten pariin samoilemaan, poimimaan marjoja ja nauttimaan täysin rinnoin suomalaisen luonnon monista kasvoista.

Kytäjä-Usmin retkeilyalueella on 40 kilometriä merkittyjä reittejä, kuten 18 km pitkä Seitsemän veljeksen reitti Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Yö laavulla, kiipeäminen 25-metriselle Jaanankalliolle ja uiminen puhtaassa luonnonvedessä ovat elämyksiä, jotka kohoavat arjen yläpuolelle.

Kytäjällä riittää ihmeteltävää – tulitpa vierailemaan, viipymään tai viettämään koko elämän!

Järjestä tilaisuus

Upea Kartanon Talli, restauroitu rantasauna Huvitus vai tyylikäs Villa Jerusalem? Kytäjä tarjoaa uniikin ympäristön tilaisuuksille intiimistä kokouksista ikimuistoisiin hääjuhliin.

Tutustu tiloihin

Majoitu Kytäjällä

Puurakenteiset Uni Villa Studiot, Uni Villa Suitet sekä hurmaava Villa Jerusalem tarjoavat ylellistä ja modernia majoitusta luonnonrauhasta ja kauniista maisemista tinkimättä.

Vuokraa villa

Asu Kytäjällä

Kunnallistekniikka, kyläkoulu ja henkeäsalpaavat järvinäkymät vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä? Tutustu Kytäjän tontteihin.

Muuta Kytäjälle