Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Kytäjä Resort on täydellinen vaihtoehto matkakohteeksi tai vaikka loppuelämän asuinpaikaksi, halusipa lomaltaan tai arjeltaan mitä tahansa. Kytäjän elävää kyläyhteisöä kehystävät upeat majoituskohteet ja juhlatilat, Suomen komeimmat padel– ja golfkentät, alueen monipuolinen luonto sekä kätevä sijainti ovat vain muutamia syitä vierailla tai viipyä Kytäjällä. Lue alta, mitkä kaikki seikat tekevät Kytäjä Resortista viiden tähden maaseudun!

Taianomainen luonto

Kytäjän alueen tärkein aarre on elävää kylää ympäröivä ainutlaatuinen, koskematon luonto. Mailla vierailleiden on kuultu kuvailevan maisemia ja tunnelmaa mystiseksi, jopa Pohjois-Suomen luonnon lumoa muistuttavaksi. Kalliot, suot ja suojellut metsät kutsuvat ylellisten ja nautinnollisten harrastusten pariin samoilemaan, poimimaan marjoja ja nauttimaan täysin rinnoin suomalaisen luonnon monista kasvoista.

Kytäjä Resortin majoituskohteet ja juhlatilat sijaitsevat pääosin joko komean Kytäjärven tai kirkasvetisen Suolijärven rannoilla. Maisemista ei näillä seuduilla ole tingitty.

Tekemistä

Kytäjän ja sen lähiseutujen kaunis luonto tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja erilaisiin aktiviteetteihin. Kirkasvetiset järvet kestitsevät omatoimisesti uimareita, kalastajia, pilkkijöitä sekä melojia. Kylminä ja lumisina talvina jäätyneellä Kytäjärvellä pääsee myös luistelemaan luonnonjäällä ja Kytäjän ympäristöön ajetaan hiihtolatuja, jotta kauniista maisemista voi nauttia myös suksilla.

Omatoimisen tekemisen lisäksi Kytäjän ja Hyvinkään seudun paikalliset yrittäjät palvelevat vierailijoita ja matkailijoita monipuolisella aktiviteettitarjonnallaan. Tutustu tärppeihimme alta!

Tärkein Kytäjän aarre on kylää ympäröivä ainutlaatuinen, koskematon luonto kallioineen, soineen ja suojeltuine metsineen.

Padel
Kytäjä Resortin ulkopadelkentillä
viihtyvät niin konkarit kuin ensimmäistä kertaa padelmailaan tarttuvat pelaajat. Kytäjän padelkentät ovat auki kesäisin, jolloin pelivälineitä voi vuokrata myös kenttien vierestä löytyvästä kahvila Kengityspajasta.

Golf
Suomen parhaina viheriöinä palkitut Kytäjä Golfin kentät kutsuvat pelaamaan! South East ja North West -kentillä onnistuu pelioikeudellisten golfauksen lisäksi myös vieraspelaaminen, jos olet vain piipahtamassa Kytäjällä. Golfiin myydään myös käteviä Stay & Play -paketteja, jos haluat golfata ja majoittua kenttien tuntumassa sijaitsevissa Uni Villoissa tai Törölässä.

Retkeily, vaellus ja eräurheilu
Suosittu Kytäjä-Usmin ulkoilualue kymmenine luontopolkuineen, laavuineen ja retkikohteineen houkuttelee eräurheilijat Kytäjälle kauempaakin. Laajan ulkoilualueen maastossa voi harrastaa omatoimisesti lenkkeilyä, pyöräilyä, lintujen bongausta tai vaikka uimista. Syksyisin metsät tunnetaan hyvinä marja- ja sieniapajina.

Jos omatoiminen retkeily ei kiinnosta, järjestää Uudenmaan Erämatkat ohjattuja aktiviteetteja vaelluksista ja melontaretkistä lumikenkäilyyn ja metsäjoogaan samoissa maastoissa.

Pyöräily
Kytäjä-Usmin ulkoilualueen lisäksi Kytäjän historiallisilta mailta löytyy runsaasti mielenkiintoisia pyöräilyreittejä. Esimerkiksi 51 kilometrin mittainen Pikkupässi pyöräilyreitti seurailee vanhan Hyvinkää-Karkkilan kapearaiteisen rautatien ratapenkkaa.

Jos oma pyörä jää kotiin tai opastetut reissut ovat enemmän mieleesi, vuokraa hyvinkääläinen Sveitsi Rent polkupyöriä niin aikuisten kuin lastenkin käyttöön.

Kytäjän seutu tarjoaa hienot mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja erilaisiin aktiviteetteihin.

Kalastus
Kytäjän elävän kylän keskellä sijaitseva Kytäjärvi tunnetaan arvokkaana kuhavetenä. Paikallinen Fish & Trail järjestää avovesikausien aikaan kalastuslauttareissuja Kytäjärvelle, jolloin kalaonneaan voi kokeilla myös ohjatusti.

Metsästys
Metsästyksestä kiinnostuneiden kannattaa suunnata suoraan paikallisen Kartanon Riistan puheille. Kytäjän hyvin hoidetuilla riistamailla järjestetään sorkkaeläin- ja lintujahteja niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaillekin.

Tuliaisia
Jos Kytäjällä vierailun päätteeksi kaipaa kauniita kotiinviemisiä, suosittelemme piipahtamaan Tuiasin keramiikkapajalla, jossa astioita ja koriste-esineitä valmistaa paikallinen taiteilija Tuija Koponen. Kesäisin maukkaimmat ja herkullisimmat kotiinviemiset eli paikallisesti kasvatetut marjat ja herneet löytyvät Wennborgin tilalta.

Hyvinkään Sveitsi
Hyvinkään Sveitsin alue palvelee myös Kytäjä Resortilla majoittuvia matkailijoita monipuolisella palvelutarjonnallaan. Vauhtia ja jännitystä kaipaaville maittavat SuperParkin sisäaktiviteetit, huonepakopeli tai kesäisin vaikkapa Sveitsin seikkailupuiston hurjat radat. Sveitsissä pääsee myös polskimaan ympärivuotisen uimalan ja maauimalan ansiosta. Actionia elämään saa myös valkokankaalta, kiitos Sveitsin BioRex-elokuvateatterin. Talvisin alueella toimii myös suosittu Sveitsin hiihtokeskus.

Kulttuuri
Sveitsin kulttuurielämysten lisäksi Hyvinkäällä voi käydä tutustumassa Suomen rautatieliikenteen historiaan Rautatiemuseossa. Myös Hyvinkäällä vuosittain järjestettävät tapahtumat Red Carpet Festarista Hyvinkääsalin lukuisiin keikkoihin ja teatteri- tai komediaesityksiin ovat helposti saavutettavissa Kytäjältä käsin. Ajankohtaiset tapahtumat löydät Hyvinkään tapahtumakalenterista.

Tekeminen ei täällä lopu kesken. Tule osaksi viiden tähden maaseutumme tarinaa!

Ensiluokkaiset majoituskohteet ja juhlatilat

Kytäjällä on totuttu rakentamaan komeasti. Resortin upeat majoituskohteet Uni Villa Studioista ja Suiteista Villa Jerusalemiin ja Villa Betlehemiin sekä ainutlaatuiseen Törölään ja uuteen Mäntylään sopivat monenlaisten matkailijoiden ja lomailijoiden tarpeisiin. Majoituskohteiden viihtyvyyden kruunaavat niiden luonnonläheiset sijainnit ympäri Kytäjän kauneimpia kulmia.

Häitä, erilaisia juhlia, kokouksia tai vaikka tiimipäiviä suunnittelevia asiakkaitamme palvelevat Kytäjä Resortin monipuoliset juhla- ja kokoustilat. 150-paikkaiseen Kartanon Talliin mahtuu runsaammalti juhlaväkeä, kun taas rantasauna Huvitus sopii tuttavallisempiin tilaisuuksiin. Kesäisin viihtyisänä kahvilana toimiva Kengityspaja tuo tarvittaessa lisätilaa Kartanon Tallin tapahtumiin tai toimii yksittäisenä tilana vaikka tiiviille kokouspäiville. Varsinaisten juhlatilojen lisäksi myös majoituskohteemme Villa Jerusalem ja Villa Betlehem sopivat kokouskäyttöön.

Kytäjällä on totuttu rakentamaan komeasti – talot ovat näillä seuduilla olleet aina näyttäviä.

Majoitu Kytäjällä

Puurakenteiset Uni Villa Studiot ja Uni Villa Suitet, historiallinen Törölä, viihtyisä Mäntylä, hurmaava Villa Jerusalem sekä maalaisromanttinen Villa Betlehem tarjoavat ylellistä ja modernia majoitusta luonnonrauhasta ja kauniista maisemista tinkimättä.

Tutustu majoituksiin

Järjestä tilaisuus

Upea Kartanon Talli, restauroitu rantasauna Huvitus, tunnelmallinen kahvila Kengityspaja vai tyylikäs Villa Jerusalem tai Villa Betlehem? Kytäjä Resort tarjoaa uniikin ympäristön tilaisuuksille intiimistä kokouksista ikimuistoisiin hääjuhliin.

Tutustu tiloihin

Viihdy Kytäjällä

Kytäjä on jo itsessään palanen paratiisia. Elämystä voi korottaa korkealle arjen yläpuolelle Kytäjän tarjoamilla lomamatkaa tai asumisen arkea riemastuttavilla palveluilla.

Viihdy Kytäjällä